Lezingen

De komende tijd vertel ik bij verschillende gelegenheden over mijn boek De voormoeders. Een verborgen Nederlands-Indische familiegeschiedenis (Ambo|Anthos 2021).

Ik geef graag lezingen over mijn boek, van het onderzoek dat ik hiervoor heb gedaan tot en met de doorwerking van de koloniale geschiedenis in onze huidige maatschappij. Daarnaast ben ik beschikbaar voor andere publieksactiviteiten en gastcolleges. Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Agenda

30 oktober – Rijksmuseum – Nacht van de Geschiedenis – waar ik in zaal 2.9 vertel over vrouwen, moeders en slavernij.

28 november – Indische Literaire Salon in Nijmegen

Selectie eerdere publieksactiviteiten

13 oktober – Historisch Café – gesprek over De voormoeders.

10 oktober – Tracing Your Roots evenement – presentatie over De voormoeders.

Lezing over vrouwen in de tijd van slavernij, bij de Talkshow over Slavernij met als thema ‘De vrouw’ van het Rijksmuseum, 1 augustus 2021.

Indië-lezing, OBA Amsterdam (Oosterdok), een middag rondom het thema ‘vrouwelijke stemmen en perspectieven tijdens de koloniale periode in Indonesië’, 7 maart 2020.

Jaarcongres Vlaams-Nederlandse Vereniging voor Nieuwe Geschiedenis, lezing over De Voormoeders, 25 oktober 2019.

Panel over Surinaamse geschiedschrijving, Geschiedenisfestival, 5 oktober 2019.

‘Vrouwen vinden in het verleden: eeuwige uitzondering of de nieuwe standaard?’, deel van het panel (On)zichtbaar zijn in de Nederlandse geschiedenis, georganiseerd door Jonge Historici en Groniek, onderdeel van de Historicidagen 2019.

Presentatie over mijn onderzoeksproject De Voormoeders, voor de publieksmiddag ‘Duiken in (post)koloniale biografieën en archieven’ (KITLV/Migratiemuseum), 28 juni 2019.

Lezing over vrouwen op zee voor Internationale Vrouwendag bij Museum Vlaardingen (2018).

Lezing over de geschiedenis van slaafgemaakte vrouwen en verzet in Amerika, deel van de cursus “Over het Nederlandse Koloniale- en Slavernijverleden in de Oost en de West van ± 1500 tot heden” van Keti Koti Rotterdam (2018).

“Zeehelden” of paupers? Het ruime sop kiezen als carrière in de Gouden Eeuw, inleiding voor de boekpresentatie van uitgeverij Historische Verhalen (2018).

‘Vlaggenschepen en VOC-mentaliteit. Maritieme geschiedenis en ons beeld van ‘de’ Nederlandse identiteit,’ presentatie Soul & Brains, deel van de Open Dag van de Universiteit Leiden (2017).