In de media

Deze wetenschappers bloggen tegen de stroom in

Hermen Visser publiceerde in Trouw een artikel over bloggende wetenschappers, met name van de blogs Klimaatverandering, Stuk Rood Vlees, en Over de Muur. Als mede-oprichter en redacteur van Over de Muur sprak ik hem over onze beweegredenen om dit geschiedenisblog te starten en de manier waarop we denken dat geschiedenis kan bijdragen aan actuele discussies:

‘“Als je als historicus wilt reageren op eenzijdige of onjuiste beweringen, is daar in de media heel weinig ruimte voor. Het aantal woorden is beperkt en ingestuurde stukken worden lang niet altijd geplaatst. Daarnaast willen we onze kennis delen met mensen die geen academische artikelen lezen. Daarom hebben we ‘Over de muur’ opgericht.”’

Lees hier het hele interview, gepubliceerd in Trouw door Hermen Visser op 14 september 2019.