Publicaties

Vlaggenschip Renaissancevloot nationalistische Baudet blijkt een Engels galjoen

“Wij zijn het vlaggenschip van de Renaissancevloot. De andere schepen kunnen volgen,” verkondigde Thierry Baudet optimistisch op het eerste verkiezingscongres van het Forum voor Democratie in Amsterdam. De beeldspraak is duidelijk: op het vlaggenschip bevindt zich traditioneel de bevelhebber van de vloot. De Renaissance duidt vast op de wedergeboorte van Nederland.

Deze beeldspraak is fier verbeeld op Baudets Twitterprofiel. Op de banner van zijn account is een schip afgebeeld met het logo van het Forum voor Democratie op een van de zeilen gephotoshopt. Als universitair docent maritieme geschiedenis was ik natuurlijk benieuwd naar het type schip dat Baudet hier gebruikte. Lees meer…

Gepubliceerd op Over de Muur op 6 juli 2017.